200 lei / 120 minute / sedinta

Masajul cu pietre fierbinţi debutează prin întinderea pacientului pe masa de masaj ungerea corpului cu ulei (exemplu ulei de lavandă), aplicarea tehnicilor de relaxare după care se trece la aplicarea pietrelor .
Pentru masaj  pietrele au  temperatura cuprinsa intre 40C si 50 C, se ung cu uleiuri aromate, după care se aplica pe piele, urmate de manevre specifice de masaj.
O parte dintre aceste pietre sunt “fixe” şi se aşează în dreptul unor puncte, cele de dimensiuni mici se aşează între degetele de la picioare, pentru stimularea circulaţiei periferice
În timpul masajului, căldura emanată de pietre relaxează muşchii. favorizează transpiraţia, contribuind la eliminarea toxinelor.
La urmă, pietrele de lavă se pot înlocui cu pietre reci de marmura, în ideea de a vindeca posibilele inflamaţii.
În timpul masajului, terapeutul utilizează tehnici specifice masajului suedez, manevrele de effleurage, fricţiunea şi vibraţia fiind cele mai folosite.

Masajul cu pietre fierbinţi încălzeşte pielea permiţând astfel o mai bună absorbiţie a uleiului folosit în decursul terapiei.
La fel de bine, se execută şi masajul facial, de data aceasta pietrele vulcanice fiind de dimensiuni foarte reduse.
Unele tratamentele faciale, utilizează pietre reci, efectul acestora asupra ţesutului epitelial fiind acela de vasoconstricţie, protejând şi tonifiind capilarele sangvine. Ca efect secundar, specialiştii susţin că masajul facial cu jad chinezesc are efecte antirid.
Unele esteticiene îşi perfectionează masajul asezând pietre calde între degetele picioarelor clientei, pentru a reda astfel supleţea încheieturilor. Altele utilizează marmura rece pentru a răcori picioarele clientei înainte ca aceasta să le introducă în apă calduţă şi parfumată, pentru ca ea sa aiba parte de o experienţă deosebită.
Terapeuţii care sunt bine instruiţi combină masajul cu pietre calde, cu masajul somatic şi aromaterapia folosind piatra ca o extensie naturală a mâinii sale atunci când aplică această tehnică.
Terapia cu pietre te ajută să faci o legatură mai bună cu NATURA. Aceasta vă permite să vă simţiţi relaxat sau energic dar totodată şi răsfăţat.

Durata masajului cu pietre fierbinti
O şedinţă de masaj cu pietre fierbinti durează de regulă 60 de minute, însă, se poate prelungi şi până la 90 de minute. La sfărşitul şedinţei de masaj se pot aplică pietrele reci, care au acţiune revigorantă şi stimulativă, în timp ce pietre calde sunt predispuse la relaxare.

Recomandări pentru masajul cu pietre fierbinţi
Masajul cu pietre fierbinţi este recomandat în special celor care suferă din cauza stresului. Sunt persoane cărora stresul le provoacă insomnia şi le reduce randamentul la locul de muncă. Iar primul semn care arată că masajul dă rezultate este (re)dobândirea somnului odihnitor.
La finalul orei de masaj, trebuie ca pacientul să bea lichide calde, pentru a reface cantitatea de lichide şi de săruri pierdute prin transpiraţie.
Alternanţa cald/rece este foarte interesantă atunci când e folosită în masajul facial. Pietrele favorizează destinderea muşchilor feţei şi penetrarea mai rapidă a produselor în piele, în timp ce pietrele reci revigorează şi tonifică ţesuturile.

Beneficii ale masajului cu pietre fierbinţi
•    Acest tip de tratament este indicat persoanelor care suferă de insomnie, depresie usoara şi stress.
•    Ameliorează durerile de spate, artritice, reumatice şi musculare.
•     îmbunătăţeste circulaţia sanguină.
•    este îmbunatăţită mobilitatea articulaţiilor, sunt relaxaţi muschii, este eliberată tensiunea de la nivelul coloanei vertebrale.
•    ajuta la detoxifierea organismului, prin eliberarea schimburilor metabolice.
•    pielea este mai netedă,  mai relaxată; astfel aspectul ei devine mai placut.
•    genereaza stare de bine, ajutând la o mai mare constientizare a propriului corp.
•    este stimulat sistemul nervos, este calmată respiraţia, scad usor numarul de batai ale inimii.
•    in anumite zone tensionate, se atrage fluxul de sânge şi zona este imediat relaxată.
•    relaxarea mintii si a corpului, insomnii, stimuleaza endorfinele, circulatie limfatica imbunatatita, mareste circulatia sangvina, aport crescut de O2 celular, reduce inflamatiile, blocaje musculare, congestii, creste raspunsul sistemului imun, armonie, echilibru, ajunge 10 ori mai adanc decat ale un masaj traditional, lucreaza mai adanc decat mainile terapeutului.

Efecte secundare ale masajului cu pietre fierbinţi
•    Dilatarea vasculară ce cauzează roseaţa pielii.
•    Scăderea ritmului respiraţiei.
•    Scăderea tensiunii arteriale şi a pulsului.

Contraindicaţii ale masajului cu pietre fierbinţi
•    Aceasta formă de masaj nu se aplică femeilor gravide.
•    Persoanele care suferă de ateroscleroza nu trebuie să facă acest masaj deoarece au vasele de sange rigidizate si nu pot oferi un debit de sange suficient(căldura creşte necesarul de oxigen al celulelor).
•    Persoanelor cu pielea foarte sensibilă; cei care au anumite leziuni sau răni pe piele.
•    Reumatism acut, artrita, osteoporoza, operatii recente, epilepsie, astm, diabet, hemofilie, edeme, infectii ale rinichilor, alcoolicilor, febra, diareea, stari de voma, vene varicoase, fracture recente, implanturi mamare, gastrita, spondilita cervicala, ulcer gastric,tromboze, flebite, hipotensiune, afectiuni ale inimii, dupa o masa abundenta.