Tehnica Raindrop® combina cunostintele stravechi ale indienilor Lakota, din America de Nord, cu Tehnica Vita Flex® provenita din Tibet si cu cele mai noi cunostinte din domeniul aromaterapiei datorate cercetarilor si experientei brandului Young Living.

In cadrul acestor tehnici, se vor aplica pe talpile picioarelor si pe spate uleiuri esentiale calmante si revigorante cu grad terapeutic standard TM, care apoi vor fi ajutate sa patrunda prin piele cu diferite miscari executate manual si energetice. In acest fel, corpul va fi stimulat sa-si mobilizeze puterea de autovindecare, sa-si echilibreze energiile, sa realizeze un echilibru corporal armonios, sa dizolve blocajele, sa porneasca procese de detoxifiere si sa reduca stresul acumulat. In timpul desfasurarii terapiei se instaleaza o stare de bine si o relaxare profunda.

 

  • Tehnica Raindrop este un procedeu secvenţial de ungere cu uleiuri şi de lucru cu mâinile care determină alinierea structurală şi electrică a organismului într-un mod relaxant si revigorant, prin puterea uleiurilor esenţiale. Există mai multe versiuni ale Tehnicii Raindrop, dar se aplică întotdeauna aceleaşi uleiuri, deşi nu întotdeauna în aceeaşi ordine. Cele mai multe dintre uleiurile Raindrop au un conţinut ridicat de fenoli, pentru a îndepărta potenţiali viruşi periculoşi şi bacterii, precum şi pentru a curăţa receptorii celulelor, în scopul de a spori comunicarea în interiorul celulei şi între celule şi de a îmbunătăţi funcţionarea generală a organismului. Unele uleiuri Raindrop conţin o varietate de monoterpene şi sesquiterpene pentru a ajuta la ştergerea informaţiei greşite din ADN şi la reprogramarea informaţiei corecte în memoria celulară, pentru a restabili şi menţine starea de bine fizică si emoţională. Uleiurile folosite în Tehnica Raindrop trebuie să fie uleiuri terapeutice de înaltă calitate şi sunt urmatoarele:

AMESTEC DE ECHILIBRARE (VALOR®) (conţine uleiuri de molid (spruce), lemn de trandafir (rosewood), muşeţel albastru marocan (blue tansy) şi tămâie (frankincense) într-o bază de ulei de migdale). Calmant şi liniştitor, ajută la echilibrarea electricităţii corporale şi stimulează realinierea spinării. Afectează sistemul limbic prin îmbunătăţirea imaginii de sine, creşterea sentimentelor de încredere, curaj şi respect de sine. Conţine esteri, monoterpene şi sesquiterpene.

OREGANO (Origanum Vulgare) CT carvacrol. Unul dintre cele mai puternice uleiuri esenţiale antimicrobiene. Cercetarea efectuată la Universitatea de Stat din Weber a demonstrat o rată de distrugere de 99% în coloniile de Streptococcus pneumoniae, in vitro. Bogat in fenolpropanoide, care curăţă receptorii celulari.

CIMBRU (THYME) (Thymus Vulgaris) CT thymol. Antiseptic, îmbunătăţeşte imunitatea, susţine apărarea naturală a organismului. Uleiul de cimbru a fost utilizat pentru a lupta împotriva bacteriilor care cauzează antrax. Bogat în fenolpropanoide .

BASIL (BUSUIOC) (Ocimum basilicum) CT metilchavicol (estragol). Poate fi relaxant atât pentru muşchii voluntari cât şi involuntari. Muşchii voluntari includ toti muşchii motori ai braţelor, picioarelor, spatelui, abdomenului, gâtului şi feţei. Energizează mental şi revigorează. Utilizat pentru dureri de cap intensive. Poate îmbunătăţi simţurile: gust şi miros. Bogat în eteri fenolici (estragol şi anetol).

WINTERGREEN (SALCIA HIMALAIANA) sau BIRCH (MESTEACAN GALBEN)(Gaultheria procumbens or Betula alleghaniensis) sprijină articulaţiile şi structura scheletului. Componenţa ambelor acestor uleiuri este reprezentată în proporţie de mai mult de 80% de salicilat de metil (un ester fenolic), care are un efect de cortizon, în sensul că poate stimula producţia proprie de cortizon natural a corpului şi nu are nici unul din efectele secundare nocive ale cortizonului sintetic. De asemenea, are proprietăţi analgezice, în măsura în care structura sa chimică este similară cu cea a aspirinei.

MARJORAM (MAGHIRAN) (Origanum marjorana) Relaxant pentru muşchii involuntari şi muşchii voluntari, de asemenea. Muşchii involuntari includ inima, diafragma, tractul digestiv şi organele de reproducere. Liniştitor pentru nervi. Folosit pentru migrene. Antiseptic şi antimicrobian. Aproximativ jumătate din componenţa chimică a maghiranului o reprezintă monoterpenele.

CYPRESS (CHIPAROSUL) (Cupressus sempervirens) Antimicrobian. Are rol de susţinere a sistemelor circulator şi limfatic. Stimulează producţia naturală a corpului de globule albe. Conţine monoterpene 76% şi sesquiterpene 14%, care pot ajuta la restaurarea programării celulare corespunzătoare pentru a restabili sănătatea şi a menţine starea de bine.

PEPPERMINT (MENTA) (Mentha piperita) CT menthol. Sprijină sistemul digestiv, sistemul respirator şi sistemul nervos. A fost folosit pentru dureri de cap. Cercetările au arătat că inhalarea uleiului de mentă îmbunătăţeşte concentrarea şi memoria. Detoxifică ficatul. Un ulei sinergetic, care sprijină şi îmbunătăţeşte acţiunile benefice ale altor uleiuri utilizate în combinaţie cu el. Bogat în răşini fenilice, dar conţine 9% sesquiterpene.