Principiul terapiei cu ventuze consta in aducerea bolii din profunzime la suprafata, de unde poate fi mai usor eliminata de organism.

  • prin aplicarea ventuzei, la suprafata pielii se produce un vid, vasele capilare se rup si sangele iese in afara, prin piele, producand pete de culori diferite. La inceput, petele sunt rosii sau albastru – verzui, apoi se coloreaza in galben.
  • in vidul din interiorul ventuzelor, se acumuleaza si se descompune tot ce este rau in sange. Se produce un alux al sangelui, grabind resorbtia toxinelor, vindecarea si disparitia simptomelor bolii.

Ventuzele se aplica pe punctele de acupunctura. In zona spate, in zonele dureroase,in zona subclaviculara, pe fata anterioara si laterala a toracelui, pe spate, deasupra omoplatului si la baza toracelui.

Astfel se trateaza: astmul, hipertensiunea, probleme stomacale, impotenta, bolile prostatei, hemoroizii, reumatismul si durerile muscular, Infectiile, raceala, nevralgie de trigemen, torticolis, problem menstruale, anemie, probleme sexuale, cistite, stari de oboseala, insomnii sau migrene, spondiloze cervicale si lombare.

 

fortifica sistemul nervos si imunitar imbunatatirea microcirculatiei, se regleaza microcirculatia, tonusul vaselor, metabolismul, echilibrul energetic al sistemelor organismului si al organelor.

 

Medicina populara le folosea in tratarea racelilor, a durerilor musculare, in stari gripale, congestii pulmonare, nevralgii intercostale si boli de sange, tensiuni acumulate in muschi.

 

Ce ne spun petele de sub ventuze?

1) semne violet inchise: alimentare sanguina insuficienta si capacitate de trecere redusa a sangelui, staze sanguine;

2) semne violete cu pete: raceala care se raspandeste si staza sanguina;

3) semne mici imprastiate de culoare violet de intensitati diferite: stagnare si staza sanguina;

4) semn rosu aprins: insuficienta yin, insuficienta sanguina , hiperfunctia focului (temperatura, starea morbida) din cauza lipsei yin;

5) semn de culoare rosie inchisa: hiperlipemie temperatura vatamatoare

6) semne de culoare alb – cenusie care nu sunt calde la pipait: simptome de boala provocata de existenta frigului launtric, umezeala patogenica;

7) suprafata semnelor e cu riduri si se simte o mancarime usoara: simptome de boala provocate de vant patogen si umiditate patogena;

8) pe partea interioara a ventuzei se formeaza picaturi de apa: aceasta portiune a trupului a fost umeda;

9) pe locul urmelor au aparut bule de apa deci in organism e umezeala ridicata: daca in bule e apa cu sange acest fapt indica existenta temperaturii, umezelii si toxinelor.

 

  • cu atat mai colorate cu cat afectiunea tratata a fost mai grava,
  • ventuzele nu sunt dureroase si semnele dispar in 3 -7 zile.

 

 

CONTRAINDICATII:

  1. hemofilie, – leucemie – anemie maligna – trombophenie – fragilitate vasculara, tulburare de coagulare alte boli sanguine
  2. pe portiunile hipersensibile ale pielii, pe portiunile unde exista plagi, umflaturi, boli derma.
  3. interzis gravidelor